Waar moet je opletten als je naar een audicien gaat?

Waar moet je opletten als je naar een audicien gaat?

Mocht jouw gehoor niet meer geweldig zijn, of heb je twijfels over jouw gehoor, Klik hier. Dit is een boodschap die je zou kunnen vinden op een website van een audicien in Den Haag of waar dan ook. Zij bieden jou namelijk hulp aan als je die nodig mocht hebben. Zij kunnen jou dan helpen door bijvoorbeeld een hoortest af te nemen. Mocht je gehoor dan niet helemaal in orde zijn, dan kunnen zij jou ook nog helpen om het juiste hoortoestel te vinden die bij jou past. Maar hoe weet je nou of jouw gehoor goed is of toch wat minder goed is dan dat jij dacht?

Een goed of slecht gehoor?

Bij een goed gehoor, kan je geluiden vanaf 0 decibel horen. Heb je last van gehoorverlies ergens tussen de 0 en 30 decibel, dan spreken we van lichte slechthorendheid. Hierbij geldt: hoe meer jouw gehoorverlies in de buurt van de 30 decibel komt, hoe meer moeite jij moet doen om gefluister of gesprekken op een afstand te kunnen verstaan. Zo kan jij dus moeite hebben als iemand naar jou fluistert ‘klik hier’. Na lichte slechthorendheid komt lichte tot matige slechthorendheid. Hierbij spreken we van een sterkte tussen de 30 en 60 decibel. Hierbij geldt dat je moeite kunt hebben met iemand te verstaan door achtergrondlawaai. Voor lichte en matige slechthorendheid is het verstandig om naar een audicien te gaan, wellicht een audicien in Den Haag, want die kunnen lichte en matige slechthorendheid vaststellen.

Zeer ernstige gehoorverlies of doof

Bij zeer ernstige gehoorverlies is het zeer verstandig om naar bijvoorbeeld een audicien in Den Haag te gaan. Als je gehoorverlies zeer ernstig is, dan kun je alleen maar geluiden waarnemen die sterker zijn dan 90 decibel. Zo hoor je niet eens iets als iemand tegen jou praat. Je krijgt dan niet te horen dat je ergens moet klikken, maar je kan het alleen nog maar lezen. Zo zie je dan staan: klik hier. Ook is het zo dat je jouw eigen stem dus ook niet meer hoort. Door naar een audicien te gaan, kan je hulp krijgen om weer wat te horen. Soms heb je baat bij een toestel dat achter je oor zit, maar soms zijn implantaten een betere optie.

Reacties zijn gesloten.