Tips om te besparen op je zorgverzekering

Tips om te besparen op je zorgverzekering

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering te hebben. Deze dekt de kosten die plaatsvinden vanuit jouw eigen gezondheid. We kunnen het dan hebben over een ziekenhuisbezoek of over bepaalde medicatie. Niet alle kosten vallen onder de zorgverzekering. Hier zijn dan weer verschillende aanvullende verzekeringen voor zodat je zelf kan weten wat je precies gedekt wil hebben onder de zorgverzekering. Omdat de verzekering sowieso betaald moet worden, kun je er maar beter voor zorgen dat je er zoveel mogelijk op bespaart. Het is zonde om teveel te betalen voor vaste lasten. In deze tekst gaan we dan ook tips geven om te besparen op je verzekering.

1. Eigen risico

Wanneer je bepaalde kosten maakt, kan het zijn dat je hier zelf een bijdrage aan moet leveren. Dit wordt het eigen risico genoemd en deze is vaak een bedrag van 385 euro. Wanneer je zeker bent van het feit dat je geen gebruik zal gaan maken van dit eigen risico, kun je deze ook hoger zetten. Bij de meeste verzekeringen kan hij omhoog naar 585 of zelfs 850. Wanneer je dit doet, zul je maandelijks veel minder hoeven betalen aan de vaste premie. Dat kan dus een hoop geld schelen wanneer je eigenlijk al weet dat je geen kosten zal maken die in het eigen risico vallen.

2.Aanvullende verzekeringen

Sluit alleen aanvullende verzekeringen af wanneer je deze ook daadwerkelijk gebruikt. In sommige gevallen is het namelijk beter om zelf te sparen. Zo zijn er verzekeringen die een bril vergoeden, maar dit maar voor een klein bedrag per drie jaar doen. Je kan dan beter maandelijks zelf een klein bedrag aan de kant leggen zodat je geld bespaard. De aanvullende verzekering is in dat opzicht vaak duurder namelijk. Hetzelfde geld voor een tandartsverzekering. Wellicht gebruik je deze helemaal niet, maar betaal je hier wel maandelijks voor. Zonde van je geld!

3.Vergelijken

Je kan altijd verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Er zijn verschillende sites die het makkelijk maken om de verzekeringen naast elkaar neer te zetten om te kijken wat je bij elke verzekering krijgt en welk bedrag dit kost. Zo zijn er verschillende verzekeraars die meer geld vragen voor dezelfde verzekering. Het is dan dus zonde om bij de ene verzekeraar te blijven terwijl je bij de andere verzekeraar hetzelfde vergoed krijgt voor een lager bedrag. Het loont dus altijd om verzekeringen met elkaar te vergelijken om te zien welke het goedkoopste is.

4. Premie per jaar

Het is bij elke zorgverzekeraar mogelijk om de premie per jaar te betalen in plaats van per maand. Vaak scheelt dit een paar euro op jaarbasis en kun je op dit geld dus gebruiken om te sparen.

Reacties zijn gesloten.