Je zorgverzekering opzeggen? Via Xpendy heb je het zo geregeld!

Je zorgverzekering opzeggen? Via Xpendy heb je het zo geregeld!

an het einde van het jaar is het goed om te kijken of jouw zorgverzekering nog passend is voor jouw situatie. Daarnaast is het nooit verkeerd om verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je uiteindelijk de meest voordelige verzekering voor jezelf kunt gaan afsluiten. Voordelig verzekerd zijn, dat willen we allemaal, maar het is natuurlijk wel van belang dat de verzekering voldoet aan jouw zorgbehoeften. Je verzekering opzeggen? In deze blog lees je hoe je dat gemakkelijk kunt regelen via Xpendy.

Welke zorg heb ik nodig?

Een basisverzekering is wettelijk verplicht. Hiermee worden de kosten voor bijvoorbeeld de huisarts, psychiater, ziekenhuis en apotheek gedekt. Wanneer je behoefte hebt aan zorg die niet onder het basispakket vallen, dan kun je je aanvullend verzekeren. Ook is het mogelijk om de behandelingen die niet onder de basisverzekering vallen, zelf te betalen. Tip: controleer of je verzekeraar contacten heeft met de zorgverleners die je het liefste hebt.

Eigen risico verhogen?

De minimale kosten voor het verplicht eigen risico bedragen €385. Dit geldt voor de basisverzekering. Dit betekent dat je de eerste €385 van de zorgkosten die onder het eigen risico vallen, zelf betaalt. Het is mogelijk om je eigen risico te verhogen. Je zult in eerste instantie misschien denken dat dat dan extra kosten betekent. Daarentegen kan de zorgverzekeraar korting geven op de maandelijkse premie voor de zorgverzekering. Het is dus goed om te kijken wat hierin de mogelijkheden zijn.

Soorten zorgverzekeringen

Ten eerste is het van belang dat je verzekeraar contracten heeft met de zorgverleners waar je voorkeur naar uitgaat. Er zijn vier soorten verzekeringen waar je uit kunt kiezen: restitutie, combinatie, natura en budget. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze voor ziekenhuis of zorgaanbieder en zorg uit de basisverzekering wordt altijd 100% vergoed. Een combinatiepolis lijkt op een restitutiepolis. Met deze polis kun je ook altijd zelf een ziekenhuis of zorgaanbieder kiezen. Met een naturapolis wordt een beperkt aantal ziekenhuizen, klinieken en zorgaanbieder vergoed. Wanneer je naar een zorgaanbieder gaat zonder contract, dan betaal je zelf een deel van de rekening. Tot slot is er een budgetpolis. Deze polis lijkt op een naturapolis, maar het aanbod van gecontracteerde zorgverleners bij budget verzekeraars is daarentegen niet zo groot.

Opzeggen via Xpendy

Wanneer je je gewenste zorgverzekeraar hebt uitgekozen, dan is het tijd om over te stappen. Het opzeggen van je huidige zorgverzekeraar is niet altijd even makkelijk, aangezien je vaak in lange telefonische wachtrijen terecht komt. In plaats van het opzeggen via je huidige zorgverzekeraar te regelen, kun je er ook voor kiezen om zelf een opzegbrief op te stellen en te versturen naar het hoofdkantoor. Er zijn dan echter veel vragen die daar bij komen kijken: wat is het juiste adres van het hoofdkantoor? Welke informatie is allemaal relevant om te verwerken in mijn opzegbrief? Zal de brief goed aankomen? Xpendy kan jou gemakkelijk helpen in het opzegging proces. Op de website van Xpendy selecteer je het abonnement of de verzekering die je wil opzeggen en hierna voer je je algemene gegevens in. Op basis hiervan wordt er automatisch een opzegbrief gegenereerd, waarna jouw opzegbrief aangetekend verzonden wordt naar de desbetreffende service. Aangezien de brief aangetekend wordt verstuurd, is de service wettelijk verplicht om de opzegging te verwerken en uit te voeren. Op deze manier ben je dan ook gegarandeerd van een succesvolle opzegging. Het bespaart je een hoop tijd, gedoe en geld. Abonnementen opzeggen? Regel het heel gemakkelijk via Xpendy.

Reacties zijn gesloten.